Etherische oliën

Wil je meer weten over de etherische oliën die de kers vormen op de basis van de handgemaakte natuurlijke verzorgingsproducten? Dat kan!

Zo heerlijk die massageolie. En ik voel me mannelijk met die geur, ha, dat is ook wat waard! Die lichaamsolie is wat zoeter van geur. Die geeft me geen mannelijker gevoel maar trekt wel veel vrouwen aan. Ze hebben allebei wat. – Tura

Etherische oliën

In de producten die ik bereid maak ik gebruik van pure etherische oliën, die ik met zorg en aandacht heb uitgezocht op hun kwaliteit. Ze zijn dus zo krachtig mogelijk, en biologisch gecertificeerd. De certificaten zijn op aanvraag op te sturen. Als je meer informatie wilt lezen over de geneeskrachtige werking van de oliën die ik gebruik, lees dan verder.

Hier kun je meer lezen over het belang van wat je op je huid smeert.

Of ga direct naar een overzicht van de producten.

Benzoë

Werkt ontstekingsremmend, helpt wonden genezen en verzacht keelontsteking.

Kan worden gebruikt bij: snijwonden, kloven, huid ontstekingen, artritis, jicht, reuma, astma, bronchitis, verkoudheid keelpijn, kolieken, hoesten,  griep, stress, prikkelbaarheid, nervositeit, premenstrueel syndroom.

Benzoë heeft ook veel psychische effecten. Ze geeft rust bij stress, warmte en tevredenheid. Het aardt, en zuivert negatieve gedachten. Geeft energie en werkt opwekkend. Benzoë maakt alles zacht wat hard is en is daarom ook goed voor het verzachten van bijvoorbeeld boosheid.

Ylang ylang

Ylang ylang is een olie die je blij maakt. Het werkt tevens ontspannend, zinnenprikkelend en stimulerend. Ylang ylang schenkt vertrouwen en geborgenheid. De olie zorgt voor een harmonische en rustige sfeer. De olie is algemeen koortswerend verhoogd de weerstand (tegen infecties).

Wilde wortel

Wortelolie bevat veel vitamine A en caroteen, en frist de huid op met een stralende tint. Het beschermt tegen de zon en werkt ook goed als aftersun. Verder werkt wortelolie goed bij een ouder wordende en droge huid, tegen jeuk en herstellend.

Patchouli

Naast zijn heerlijke geur werkt de etherische olie van patchouli aardend en versterkend. Bevordert de huiddoorbloeding en is schimmeldodend en ontstekingswerend. De olie is een celvernieuwer en versterkt de aderwanden.

Wordt ook gebruikt bij o.a.: spataderen, dermatitis, jeuk, onzuivere vette huid, littekens, wonden, depressiviteit, cellulitis, kloven, angst, nerveuze uitputting, frigiditeit, stress, rimpels, (nat) eczeem en koorts.

Contra-indicatie: niet gebruiken tijdens zwangerschap

Blauwe kamille

Blauwe kamille, ook wel genoemd ‘echte kamille’, heeft een blauwe kleur en is de meest heilzame onder de kamille olie soorten. Het plantje wordt zelfs beschouwd als “plantengenezer”, omdat het de gezondheid van planten die in zijn nabijheid groeien bevordert. De olie werkt rustgevend en kalmerend.

Wordt ook gebruikt bij o.a.: spijsverteringsstoornissen, stress, angst, slapeloosheid, overgangsklachten, prikkelbaarheid, nervositeit, migraine, allergieën, steenpuisten, zenuwpijnen, jicht, spierpijn, verstuikingen, artritis, menstruatieklachten, huidproblemen, hoofdpijn, weinig eetlust, zweertjes, insectensteken, wondjes, ontstekingen, acne, oorpijn, reuma, eczeem, blaren, brandwonden.

Jojoba

Jojoba stimuleert het herstel van littekens, en heeft een natuurlijke beschermingsfactor 4 tegen de zon. Het kan zowel bij droge huid als bij vette huid gebruikt worden en heeft een ontstekingsremmende werking.

 

Rozenhout

De etherische olie van rozenhout werkt kalmerend op de zenuwen, en heeft een ontspannende werking op mensen die last hebben van angst, depressie, stress en vermoeidheid. Het wordt geassocieerd met het kruinchakra, en wordt verder ingezet bij: stijve spieren, huid irritaties, huidaandoeningen, littekens, rimpels, kloven, verkoudheid, infecties, koorts, hoesten, zwangerschapstriemen (striae), ruwe droge handen en voeten.

Niaouli

Niaouli heeft een sterke immuunstimulerende werking. De olie heeft een antiseptische werking, is goed tegen allergieën en opent de luchtwegen. Het werkt schimmeldodend, ontstekingsremmend, versterkt weefsel, geeft bescherming tegen straling, en bezit mogelijke hormoonwerking op pijnappelklier en eierstokken. De olie geeft helderheid in het hoofd. Verder is het heilzaam bij oa acne, een vette huid, psoriasis, schimmelinfecties, spataderen, zwak bindweefsel, aderontsteking. Ook heeft het insectenwerende eigenschappen.

Lavendel

Werkt oa rustgevend.

Amandelolie – Basisolie

Amandeolie maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype, en vooral heel fijn voor de droge huid. Wordt gebruikt bij allerlei soorten huidproblemen. Ook goed tegen jeuk, zonnebrand en rimpels.