Geplaatst op Geef een reactie

Zonnebrandolie met zink oxide

Van een lieve vrouw kreeg ik onlangs goed nieuws over een recept met het ingrediënt zink oxide, non-nano. Zij heeft hiermee in Spanje liggen zonnen, en is niet verbrand.

Zink oxide is een actief ingrediënt in reguliere zonnebrandcrèmes. Meestal zitten hier nano-deeltjes in, die schadelijk zijn voor je huid. Hierover vond ik het volgende:
”Zonnebrand met een filter gebaseerd op zinkoxide laat een flinke witte film achter op je huid. Dat vinden we natuurlijk niet zo’n fraai gezicht dus daar probeert de industrie iets op te vinden. En dat is gelukt: fabrikanten verkleinen de grootte van de moleculen, ook wel nanotechnologie genoemd. Nanodeeltjes smeren gemakkelijker uit, waardoor er minder snel een wit laagje achterblijft op je huid.

Van nanodeeltjes wordt gezegd dat deze in je huid kunnen binnendringen. En sommige studies laten zien dat er aanzienlijke negatieve gezondheidseffecten optreden door de absorptie van nanodeeltjes.”

Daarnaast bevatten bijna alle zonnebrandcrèmes chemicaliën die je hormonen ernstig verstoren of huidallergieën veroorzaken.

Nu wordt er in alternatieve winkels ook pure zink oxide ‘non-nano’ verkocht, en dát is veilig te gebruiken. Het recept van de vrouw heb ik aangepast en uitgeprobeerd, en werkt ook goed op mijn gevoelige huid bij blootstelling aan volle zon, urenlang en overdag. Daarnaast ruikt het heerlijk door toevoeging van etherische oliën.

Dit product komt binnenkort in de webshop, maar is nu alleen exclusief via de nieuwsbrief en de blog te bestellen. Ik overweeg om dit alleen als persoonlijk afgestemd product aan te bieden (op het gebied van de etherische oliën).

De overige ingrediënten zijn kokosolie en amandelolie. Een flesje persoonlijk afgestemde zonnebrandolie van 100ml kost €15, en daar doe je heel lang mee! Bestel dit door een e-mail te sturen naar contact@NoelleMakesSense.nl.

Geplaatst op Geef een reactie

Tijdelijk product: blauwe kamille hydrolaat

Blauwe kamille hydrolaat wordt gewonnen bij de destillatie van kamille bloemen voor het maken van etherische olie. Het is een heel verzachtend bloemenwater voor alle huidtypes. Het helpt ook om een ontstoken, geïrriteerde huid te kalmeren, bijvoorbeeld bij allergische reacties. Maar ook bij hardnekkigere problemen zoals eczeem of dermatitis doet zij haar werk. Het is prettig op de gezichtshuid aan te brengen vóór het gebruik van een zalf of crème. Droog de hydrolaat daarbij niet af, maar laat deze intrekken.

Nu tijdelijk in het assortiment voor een lage prijs!

Geplaatst op Geef een reactie

Lekker! Nog wat warmte dit weekend! Hoe bescherm jij je het liefst tegen de zon? Kun jij je zonnebrandcrème al eten (oftewel, durf jij deze in jouw bloedbaan terecht te laten komen via je huid)?

In reguliere zonnebrandcrèmes zitten allerlei stoffen die wij eigenlijk onszelf en het milieu niet aan willen doen als we begrijpen wat er allemaal in zit. Daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor een natuurlijke oplossing. Ben jij er klaar voor?

De avocado olie met milde beschermingsfactor is sinds enkele
dagen uit het assortiment. De laatste druppels zitten in de butter voor je handen (die overigens ook in de zomer heel aangenaam is voor huid en haar!).

Frambozenzaadolie heb ik vorig jaar voor het eerst uitgeprobeerd als zijnde zonnebescherming. Op internet werd maar liefst factor 40 beloofd. En ja: dit is elke keer goed gegaan wanneer ik het onthield!

Op mijn recente 3 vrije dagen in mijn tuintje in de volle zon, had ik op mijn gezicht een persoonlijk afgestemde zalf met veel van deze droge olie. Op mijn armen smeerde ik de pure olie. Verbazingwekkend genoeg ben ik met mijn hooggevoelige huid enkel gebruind in deze brandende zon en niet verbrand. Daarom kan ik deze nu ook aan jullie toevertrouwen. De persoonlijke zalf is vanwege de grote vraag nu voor langere tijd afgeprijsd van €50 naar €35. Deze kun je multifunctioneel gebruiken als zonnebrandcrème. Een flesje pure olie kan ook, op aanvraag.

Binnen 2 maanden volgt een speciale zonnebrandcrème met zinkoxide (non-nano)!

Geniet op jouw wijze van de zon!

Geplaatst op Geef een reactie

Een overdosis geur

Nog nooit had ik een overdosis geur gehad van mijn etherische oliën: dat gebeurde vandaag voor het eerst.

Op mijn verjaardag stuurde ik een nieuwsbrief uit met een grandioze aanbieding, waarbij tijdelijk alle persoonlijke producten dezelfde prijs hadden als de producten uit het basis assortiment. Meerdere mensen zagen in dat dit inderdaad grandioos was. Zo kwam ik nog geen 3 uur later later meer bestellingen tegen dan ik ooit in zo’n korte tijd had ontvangen.

Het resulteerde op deze dag in het bereiden van 6 persoonlijke producten achter elkaar. Dat leek me geen probleem, omdat ik dit heerlijk vind om te doen. Maar mij op 6 verschillende mensen afstemmend, herhaaldelijk ruikend aan vrijwel het gehele assortiment aan oliën, terwijl de warm wordende geuren de kamer vulden, werd ik na 3 uur zowaar misselijk. Net alsof je teveel door elkaar gegeten hebt, apart hè? Gelukkig was het na 3 uur ook klaar, verrast dat dit veel intenser was dan verwacht. Ik ben benieuwd of ik nu ook alle heilzame effecten van de oliën tegelijk ontvang.

Geplaatst op Geef een reactie

Sommige klanten vragen gewoon hun favoriete flesje aan voor een geliefd product 

De massage-olie wordt sinds kort in kleine flesjes van 40ml verkocht, maar mensen die deze als lichaamsolie gebruiken kunnen baat hebben bij een fles van 100ml. Dat is dus mogelijk! Heb jij ook specifieke wensen? Gewoon even mailen naar contact@NoelleMakesSense.nl, en dan kijken we wat er mogelijk is.

Geplaatst op Geef een reactie

Verse butter voor je handen!

Op deze foto kun je zien hoe de verse butter voor je handen mooi op staat te stijven, nu zelfs in proefpotjes! Dit keer heb ik er meer avocado-olie in gedaan, voor extra verzorging en (milde) bescherming tegen de zon. De structuur is sinds kort zachter dan voorheen, en kan eventueel ook voor het gezicht of andere lichaamsdelen gebruikt worden. Dit werkt extra verzachtend voor schrale plekjes of andere huidproblemen, die we met de komende gure dagen nog wel eens tegen kunnen komen. Ook op andere momenten van het jaar kan het zijn dat delen van onze huid meer aandacht vraagt. Die kun je haar met deze verzachtende en hydraterende butter goed geven.

Mannen opgelet: de butter werkt ook goed als haarwax! Niet als versie om het recht overeind te houden, maar als mooie glans dat het (bijvoorbeeld naar achteren toe) in model houdt. En je mag het natuurlijk ook gewoon gebruiken waarvoor het in eerste instantie bedoeld is: jouw huid! Schroom niet, er zijn steeds meer mannen die hun huid goed verzorgen. Vooral fijn voor hen die druk met de handen werken, en ‘s nachts een verzorgend goedje hun werk wil laten doen.

Geplaatst op Geef een reactie

Laatste kans op avocado-olie!

De avocado-olie verdwijnt uit het assortiment, samen met avocado-olie deluxe. De laatste flesjes zijn nu in de aanbieding. Smeer jij jezelf straks graag in met deze zonbeschermende voedende olie?

Twee jaar geleden had ik deze bijzondere olie besteld van een biologische boerderij in Frankrijk, waar ik de meeste inkopen doe. Het bleek een milde bescherming te geven tegen de zon, vergelijkbaar met factor 15. Ook is het een fijne olie om het haar mee te verzorgen, bijvoorbeeld in de vorm van een masker gedurende de nacht. De avocado-olie wordt ook gebruikt in de handcrème, vanwege de vele vitamines en verjongende werking. De laatste flesjes à 50ml gaan nu weg voor €5,95 ipv €8,95! Wil je graag veel? Dan kun je ook een flesje van 100ml bestellen voor €10, daarvoor mag je even mailen naar contact@NoelleMakesSense.nl.

Waarom gaat deze olie eruit? De avocado-olie wordt nu vrijwel alleen los verkocht, in kleine hoeveelheden verwerkt in de butter voor je handen, en in sommige persoonlijk afgestemde zalven. Het moet gezegd worden dat de avocado-olie een vrij specifieke geur (en kleur!) heeft. Daarom kan ik deze niet gemakkelijk in alle producten gebruiken, waarbij de geur van de etherische oliën vooral gewenst is om naar boven te komen. Geurloze oliën zoals amandel zijn dan prettiger in gebruik. Als een fles olie eenmaal open is, wil ik deze voor de versheid binnen korte tijd opmaken. Je kunt je voorstellen dat de oliën langer geopend staan wanneer ik vele verschillende flessen heb staan. Daarom richt ik mij nu vooral op amandel- en sesamolie. Binnenkort volgt ook een experiment met de geurloze castor olie!

Geplaatst op Geef een reactie

Weer een paar leuke kleine nieuwigheden…

De allesreiniger, mondspoeling en luchtverfrisser worden gemaakt met gevitaliseerd water in plaats van ‘normaal’ water direct uit de kraan. Eerst wordt het water gekookt, en giet ik dit over in een glazen kan die op een flower of life print staat. Want wisten jullie dat het heel veel effect heeft op de waterkristallen wat je er op schrijft / plakt / en zelfs tegen zegt? Zodoende zorg ik ervoor dat dit eerst mooie kristallen zijn voordat dit in jouw huis, mond of toilet beland.

Dit deed ik overigens al op deze manier die voor mij intussen zo gewoon is, maar was ik helemaal vergeten om op het etiket of aan jullie te vermelden! Bij deze 

Geplaatst op Geef een reactie

​Aanbieding: olie voor in bad voor maar €3,95!

De olie voor in bad is min of meer stilzwijgend het assortiment binnengeglede​n. Hoe is dat precies gekomen, en waarom gaan deze nu in een flinke aanbieding?
Vorig voorjaar werd ik benaderd door webshop Oibibio in opkomst (www.oibibio.nl), om te vragen of ze mijn producten in hun assortiment mochten opnemen. Enkele maanden later ontmoette ik het hele gezin achter deze webshop in het Amsterdamse bos. Ter plekke maakte ik persoonlijk afgestemde oliën voor hun jarige vriendin, zodat zij konden zien hoe dit in zijn werking ging. Ook had ik zalfjes mee die speciaal voor hen waren bereid. ”Ik denk iedere dag aan je, je staat in mijn badkamer!”, hoorde ik onlangs nog terug. Oibibio, inmiddels in volle gang, vond het ook leuk als er een badolie zou komen. Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een week was de olie voor in bad ontworpen en stond op de site.
Maar… hoe veel mensen hebben er nu een bad? En hoeveel procent daarvan gebruikt deze ook daadwerkelijk? Ik heb daar geen statistieken van, maar aan de schaarse verkoop van de badolie te zien, lijkt het erop dat mensen zich vaker dit warme genot mogen gunnen. Voor de kerstmarkt had ik 2 flesjes badolie gemaakt ter tentoonstelling, maar tot op heden wordt de olie voor het lichaam toch meer geliefd. Omdat ik alle producten zo vers mogelijk bij jou wil aanleveren, heb ik besloten de badolie niet meer in voorraad te maken. Deze laatste 2 voorradige flesjes gaan daarom nu heel goedkoop weg, zodat ze in elk geval nog zo’n 9 maanden gebruikt kunnen worden. Hier heerst een no waste bereid. En heb je geen bad? Geniet dan van een sauna-achtige geur direct op jouw lichaam, want de olie voor in bad kun je ook prima als lichaamsolie gebruiken!
Meer informatie over de badolie vind je hier.
Bestellen met deze korting kan door een e-mail te sturen naar contact@noellemakessense.nl. Op=op!
Geplaatst op Geef een reactie

Een allesverfrissende allesreiniger!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen dat het nieuwe reclamebord is geplaatst in Wapserveen. Om deze (en andere dingen) meteen goed schoon te kunnen maken, is er nu een passend nieuw product: de allesreiniger! Maak jij ook wel eens dingen schoon?

Sinds juli vorig jaar heb ik deze stiekem al uitgeprobeerd in mijn eigen huis, en het werkt heerlijk. Dankzij de sprayflacon hoef je niet per se een sopje te maken, maar spray je gewoon direct op het schoon te maken oppervlak, en ga je er met een vochtig doekje overheen. En wat blijft er achter? Schoonheid en een zalige geur!

Je hebt keuze uit 3 geuren: citrus splash, frisse pit en rustgevende kracht. De variant ‘frisse pit’ is intussen uitgetest door mijn buurman. Hij heeft er zelfs een naar rook stinkende auto mee schoon en geurloos weten te krijgen! Mogelijk had het ook te maken met de liefde die hij in het schoonmaken stopte. Voor welke frisheid ga jij het komende jaar?

Geplaatst op Geef een reactie

Het bord is geplaatst in Wapserveen!

Op Tweede Kerstdag was het zover: het megagrote reclamebord van 1 meter bij 60 centimeter werd op de hoek van Wapserveen geplaatst, net waar je het dorp komt binnenrijden met 30 kilometer per uur.

Een grote paal uit de tuin van de buurman moest in tweeën gezaagd worden, schoongespoten met een hoge drukspuit, en de dopjes heb ik er uiteindelijk zelf op weten te schroeven. Zo ontstonden 2 mooie palen waar het bord aan vast genageld werd. Deze moest ook nog doorboord worden, maar gelukkig kunnen we hier alles. 😉 Diepe gaten van 30 centimeter per stuk kwamen vervolgens in de grond; wat een heerlijk kerstactiviteit. Zo enerverend, dat ik er nu in januari nog over schrijf!

Je kunt er niet omheen: hij pronkt als prachtig plaatje onder de bomen. Nu weten mensen dat het bestaat. Maar zullen ze hier net zo enthousiast zijn als in Amsterdam…?

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuw product: mondspoeling!

natuurlijke mondspoelingOmdat veel mensen mondspoeling gebruiken, maar deze veelal uit chemische bestanddelen bestaat en behoorlijk aan de prijs is, heb ik een mondspoeling ontworpen met de kracht van eenvoud. Hij werkt fantastisch.

Dankzij natriumbicarbonaat en de etherische olie van citroen wordt je mond gedesinfecteerd op een natuurlijke manier. Ik heb ervoor gekozen deze onconventioneel in een spuitflacon te verpakken, zodat je geen gedoe hebt met hoeveelheden afmeten en kopjes die je weer moet schoonmaken. Dit is dus heel makkelijk in gebruik: spray een paar keer in je mond, spoel ermee, gooi het eruit, en daar is je frisse mond! Goed om bijvoorbeeld gaatjes te voorkomen.

Let wel op dat je deze gebruikt ná het tandenpoetsen! Zo behoud je je glazuur.

Geplaatst op Geef een reactie

De massage olie krijgt een nieuw flesje!

De olie voor massage werd sinds 2014 verkocht in flessen van 100ml, en de meeste mensen gebruiken ze als lichaamsolie voor zichzelf vanwege de fijne geur. De masseurs onder ons laten hun klanten de olie met rap tempo opslurpen, maar wanneer masseer jij iemand?
Masseren wordt vaak geassocieerd met geliefden. Maar waarom zou je je moeder niet eens een voetmassage aanbieden, een handmassage voor een collega, of een rugmassage voor je gespannen vriend of vriendin? Iedereen kan masseren. Wat ik als ex-masseuse en ervaren proefpersoon heb gemerkt is dat het 99% ligt bij jouw intentie: ben jij onzeker over wat je doet of zit je met je hoofd ergens anders? Dan kun je nog zulke mooie technieken kennen, maar het komt niet binnen. Heb jij geen idee hoe je moet masseren, maar stop je al je liefde erin? Dan maakt het niet uit wat je doet!

Wat ik desalniettemin aan jullie merk is dat er van de massage-olie relatief kleinere hoeveelheden doorheen gaan dan van de lichaamsolie, voor de gemiddelde non-professionele masseur of masseuse. Omdat ik een jaar houdbaarheid garandeer voor deze olie, lijkt het me daarom beter om aan jullie vraag te beantwoorden en deze in kleinere – en extreem elegante – flesjes van 40ml aan te bieden. De prijs wordt daarmee ook een stuk aantrekkelijker: €8,95 voor een biologisch goedje die je neus doet smelten en je lichaam tot aan de botten toe voedt. Ook als je masseert heb je hier zelf profijt van!
De laatste 2 golfflesjes van 100ml gaan nu in de aanbieding van €17,50 naar €9,95, en zijn nog ongeveer 8-10 maanden houdbaar. Als je van deze aanbieding gebruik wilt maken, stuur dan een mailtje naar contact@NoelleMakesSense.nl.
Geplaatst op Geef een reactie

Noëlle Makes nu helemaal Sense!

Vorige week stond Noëlle makes sense op de Kerstfair in Wapserveen.

Mijn natuurlijke producten hebben dan opeens een uitstekende naam voor dit soort evenementen. En toch was er in dit dorp maar één iemand die dit opmerkte, de link leggende met de Franse taal. Waarschijnlijk zijn ze hier drukker bezig met de koei’n.

Met het nieuwe grote bord en helpende handen werd mijn kraampje voor het eerst echt prachtig versierd. In de zomer had ik op de luxury fair in Ruinen nog volop tips mogen ontvangen van collega standhouders, maar dit keer blonk ik volledig uit (al zeg ik het zelf 😉 ). Met mijn vers geverfde kruidenrekje kwamen de producten mooi in de hoogte, de nieuwe A6-kaartjes met meer informatie werden veel meegenomen, en de boel werd verlicht met kaarsjes en geleende kerstlichtjes van de buren. Het was allemaal zo sprekend, dat iemand zelfs dacht dat ik mijn eigen trui óók zelf had gemaakt. De man keek een beetje verbouwereerd toen ik vertelde dat ik deze al sinds mijn 14e heb, en 12 jaar niet had gedragen.

Vele mededorpelingen en overige dorpelingen uit de omgeving heb ik mogen ontmoeten en mee uitgewisseld. Een paar producten zijn verkocht, maar ik had natuurlijk veel bij me. Zodoende kwam er een paar dagen later een korte nieuwsbrief uit waar 30% korting werd gegeven op alles wat over was (schrijf je dus snel in op de site in de rechter kolom als je van dit soort aanbiedingen gebruik wilt maken!). Ik wil immers altijd alles zo vers mogelijk voor jullie bereiden!

Er werd enorm veel gebruik van gemaakt, vele pakketjes gingen deze week op de post, en ik moest zelfs bij maken omdat de boel uitverkocht werd. Dit had ik nog nooit zo druk meegemaakt! Maar wat een heerlijkheid om zo met mijn heerlijkheden bezig te zijn. De geuren die je gemoedstoestand positief treffen, het knutselen, het mensen blij maken met hun persoonlijk afgestemde zalfjes.

Omdat niet iedereen die dit leest waarschijnlijk de nieuwsbrief heeft ontvangen, wil ik jullie nog graag mee laten genieten van de gemiste aanbieding. Ik heb nog 4 producten over van de fair: 2x olie voor in bad voor €10,45 ipv €14,95 en 2x olie voor massage voor €12,25 ipv €17,50 ! Dus zoek je nog een leuk laat kerstcadeautje of vroege nieuwjaarswens? Voor jezelf of voor een ander? Wees er snel bij, want op = op voor deze prijs! Bestellen met korting kan via contact@noellemakessense.nl, in de webshop wordt de korting niet verrekend.

Geplaatst op Geef een reactie

Vers gedrukt reclamebord en handige infokaartjes!

Daar is ‘ie dan!
Het mooie supergrote reclamebord in levende lijve na een week intensief lichtend op het scherm. Deze wordt vanavond gedoopt op de Wapserveense Kerstfair, en volgende week aan paaltjes geschroefd die mooi vast in de grond komen te staan ter hoogte van Midden 148 in Wapserveen.

De A6 kaartjes met handige informatie voor nieuwe klanten zijn ook gelijk binnengekomen. Hierop staat alles wat fijn is om te weten als je een product van Noëlle makes sense gaat gebruiken, hetgeen ik zelf niet altijd kan overdragen door bijvoorbeeld drukte of als dit cadeau wordt gegeven. Een goede toevoeging voor Kerst dus!

Wil jij je geliefde, familielid of vriend(in) ook nog een mooi cadeau schenken voor Kerst of gewoon omdat hij of zij zo leuk is? Dan is dit je kans, want jullie (lezers van deze blog) krijgen deze week bij een bestelling via de mail 10% korting op alle producten (geldig t/m zondag 17 december). Om het te vieren!!

Geplaatst op Geef een reactie

Van Amsterdam naar Wapserveen & een reclamebord op komst!

  Nog steeds kom ik mensen tegen die verbaasd zijn over mijn ommezwaai van Amsterdam naar Wapserveen. Hier is het toch saai en de stad bruisend voor jonge mensen? Ze vinden het wonderlijk dat ik hier alleen ben komen wonen, zonder duidelijk vooruitzicht op werk of een ander bepaald doel. Zullen de producten van Noëlle makes sense hier wel lopen?
 
Wennen aan deze omgeving is het niet, zo thuis en fijn op dit platteland. Hier fiets ik 8 kilometer langs weilanden, heide en bossen om mijn natuurlijke verzorgingsproducten bij een schoonheidssalon 3 dorpen verderop langs te brengen. Dat voelt even langs dan het drukke verkeer van de stad. Iedereen zegt elkaar gedag, kent elkaar, helpt elkaar. We zijn bijna verbaasd en nieuwsgierig als er iemand ”van buiten” aanwezig is! Ik mag de trekker van de buurman lenen omdat me dat zo leuk lijkt, en in mijn overige vrije tijd worden prachttuinen ontwikkeld en meubels beschilderd.
 
Op deze manier wandelt het leven heel anders, het haalt andere dingen omhoog in een mens. En in de stille natuur, is de afgelopen week hard gewerkt aan een reclamebord die volgende week meegaat naar de Wapserveense Kerstfair, en daarna in al zijn grootsheid van 1 meter bij 60 centimeter op het land langs de weg komt te staan!
Geplaatst op 2 Reacties

Bij mezelf aan het juiste adres

Onlangs verzon ik om vast werk te gaan vinden, zodat ik gedwongen word tot structuur. Maar tijdens mijn zoektocht in vacatures, zakte ik steeds meer in, totdat ik amper nog mijn stroopwafel van de verwarming kon halen. Wat een bizarre beweging om willekeurig werk te gaan doen, terwijl ik hier omringd ben door prachtige oliën, en zoveel plezier, levenslust en creativiteit in het bereiden van natuurproducten kwijt kan. Daar hoeft die stroopwafel niet eens bij. Maar hoe verder, als ondernemer zonder computerlust?

Toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel, deed ik dat eigenlijk nog omwille van de massages die ik gaf. Voor het masseren in vijf sterren hotels moest ik immers facturen kunnen uitschrijven. Vreemd genoeg werd het getolereerd dat ik ook het maken van bedrijfsfilms, mijn natuurlijke verzorgingsproducten en raw food kokkin-bezigheden onder dezelfde bedrijfsnaam mocht voeren. Toen nog: Brandless Bodywork. Die naam was mijn redding uit de weerstand van het labelen van mijn activiteiten. Echter bleek niemand het te kunnen uitspreken, bijna iedere instantie vroeg zich af wat ik met vuur te maken had (brand).

In september 2015 verloor ik mijn voortanden bij een fietsongeluk, en werd ik on-representatief verklaard voor het geven van massages in hotels. Ik besefte dat het eigenlijk ook wel klaar was, de creativiteit op het gebied van masseren was uitgebloeid, dus stopte ik er voor goed mee. Ineens was er ruimte om meegevraagd te worden als kokkin bij retraites, en hoewel ik mijn brouwselen nog niet kon proeven zonder voortanden, was dat een heus genot. Maar nog geen 3 maanden en vele retraites later, was ook dat mooi geweest. Alle mogelijke dips en toestanden waren intussen wel gemaakt, en meer dan 2 keer hetzelfde doen vond ik een beetje saai. En goh, bedrijfsfilms maakte ik eigenlijk ook bijna niet meer, zonder dat ik het had gemerkt. Wat nu?

Het enige wat overeind bleef, was het maken van de natuurlijke verzorgingsproducten. Die blijven immers, door hun veelal persoonlijk afgestemde karakter, altijd interessant, fris en nieuw! Inmiddels redigeerde ik uit plezier de boeken van Tura Gerards, en wilde hij mij als ex-grafisch vormgever in uitwisseling wel helpen met een nieuwe naam, logo, kaartjes, en al dat soort computerwerk waar ik nooit op zit te wachten. Een geschenk uit de hemel! Zo werd Brandless Bodywork langzaamaan Noëlle makes sense, en bouwde ik er zelf een nieuwe website omheen.

Een paar maanden later, mei 2016, ging ik op een huis en poes passen in de Jordaan. Daar mocht ik de lege etalage gebruiken voor mijn producten, waar Tura natuurlijk weer een mooie poster voor ontwierp. Intussen werd er een begin gemaakt aan professionele productfoto’s.

Zo breide zich dat uit en uit en uit… totdat… ik even klaar was met de woorden, de verhalen, de ideeën, en bovenal: het promoten van mijn creaties. En nog meer bovenal: het staan met mijn standje op nachtfeestjes, daar werden de persoonlijke oliën immers goed verkocht. Maar hoe ga je daar mee door als je van de vroege ochtenden houdt? En hoe blijf je promoten zonder computer? En überhaupt promoten als je meer ontvankelijk bent ingesteld dan naar buiten gericht? Zo stortte alles in elkaar, en bleef ik leven van de vaste klanten (als mensen eenmaal klant zijn blijven ze meestal, dat maakte het weer eenvoudig), en van de mensen die per toeval langs de etalage liepen of op mijn website belandden.

Echter is er nu wat beweging hier ontstaan. Na 7 jaar nomadisch geleefd te hebben, is het nu tijd om mij op één plek neder te zetten. En daar hoort ook structuur bij, en een vaster inkomen. Zo kwam ik uit op de lange lijsten saaie vacatures op internet… En dat omdat ik niet achter de computer wil zitten? Dat omdat ik niet van me wil laten horen? Mensen vertellen me regelmatig dat als meerderen toch zouden weten dat dit bestaat… het absoluut storm zou lopen. ‘Tja…’, zeg ik dan meestal, ‘als dat toch in mijn bloed zou zitten…’.

Natuurlijk zou het ideaal zijn als iemand anders, die dolenthousiast wordt van promotiewerkzaamheden, dat taakje op zich wil nemen. Alleen is Noëlle makes sense zo een specifieke selecte niche-achtige toestand, dat er niet zomaar iemand is die dit verhaal op dezelfde manier kan vertellen. Zal ik het dan weer gaan doen en het zelf in mijn bloed zetten?

Recent sprak ik ondernemer Peter Wierenga, die introverte ondernemers wil laten zien dat het wél mogelijk is om ondernemer te zijn zonder dat je anderen aan de kant hoeft te duwen, heel hard te schreeuwen, en dat soort verschrikkelijkheden.
Hij vertelde dat het belangrijk is te weten ‘hoe’ en ‘waarom’ je iets doet, en dat daar het ‘wat’ vanzelf uit volgt. Als ik kijk naar alles waarbij tot nu toe het enthousiasme in mij omhoog komt… is dat voornamelijk door de persoonlijke aandacht die ik mag geven en de ruimte voor creativiteit en eigen invulling. Dan ben ik toch echt bij mezelf al aan het juiste adres.

Het enige wat ik nu weet, is dat dit potentie heeft om voor mij heel lang interessant te blijven doordat mijn creativiteit in het spelen met etherische oliën nooit ‘op’ kan raken. Het feit alleen al dat ik dit al 4 jaar leuk vind (gemiddeld blijf ik ergens maximaal 3 maanden in hangen), geeft aan dat er meer mogelijkheden zijn. En anderen voelen zich meestal gezegend wanneer ze eindelijk een rustgevend verzorgingsproduct puur uit de natuur hebben gevonden.

Zodoende zullen we zien wat er van komt. Als je een idee hebt is dat heel welkom! Ik ben benieuwd, jij ook?

Geplaatst op Geef een reactie

Implosie of explosie?

Sinds anderhalve dag ben ik terug van een maand India, alwaar ik in de ashram van Ramana Maharsi verbleef. Echter is dat niet de enige reden waarom Noëlle makes sense stilviel. Wil je weten wat wel? Lees dan verder…

Zo heerlijk vind ik het, en heb ik het altijd al gevonden, om met geuren te spelen. Niet alleen dat, kun je je het genot voorstellen…

… om allerlei onbekende producten met elkaar te mengen en vol energie te wachten wat eruit komt?

… de vreugde die erbij komt wanneer alles op de een of andere manier altijd in één keer lukt?

… de verzachtende werking van de constante aromatherapie die ik toegediend krijg bij het maken van blijvend vernieuwende producten?

… mijn superscherpe neus die eindelijk haar waarde mag leven?

… het plezier van mijn zelfgemaakte 100% natuurlijke brouwseltjes, die een fijne uitwerking hebben op mijn zeer gevoelige stelsel en huid?

… het nog grotere plezier wat erbij is gekomen sinds andere mensen er vanzelf om vroegen en hier net zo van genieten als ik zelf?

img_20160913_174000
Echter, lieve mensen, zit het totaal niet in mijn aard om te marketen en te verkopen. Velen van jullie heb ik het al meerdere malen uitgelegd, en jullie hebben me altijd zo goed proberen te motiveren. Maar op de een of andere manier is het echt heel onhandig om in mijn eentje zo’n bedrijf te laten groeien. Want wat doe je als…

… je het niet meer dan 10 minuten per dag verdraagt om naar een beeldscherm te kijken?

… je te lui bent om mensen te vertellen over een product?

… je slechts een sporadische prater bent, altijd al geweest?

… je ziet dat bij iedere marketingpoging de groei direct stijgt, maar vergeet verder te gaan?

… je graag ’s ochtends maximaal om half 5 opstaat en dat verfrissende ritme liever niet wilt verstoren door nachtelijke evenementen waar je de geurtjes mag promoten en verkopen?

… je eigenlijk gewoon simpelweg eindeloos producten kan en wil maken, maar geen zin hebt in ál het andere wat erbij komt?

140516 One Tribe (14)

De creativiteit van het mengen zit in mijn bloed. Evenals de ontvankelijkheid en rust, smeerseltjes maken is mijn meditatie. Al sinds mijn 4e jaar, natuurlijk wil ik dat blijven doen.
En daarom rest mij niets anders dan in dezelfde ontvankelijkheid zonder verwachtingen te wachten of iemand zich aandient die net zo van marketing en verkoop geniet, als ik geniet van het creëren van nieuwe geuren en therapeutische middelen. Dat is…

img_20160831_100215… Iemand die affiniteit heeft met deze producten, en er mogelijkheden in ziet.

… Iemand die zodanig veel vertrouwen heeft in de groei dat verdiensten in de vorm van een percentage volstaat.

… Iemand die intuïtief te werk kan gaan, zonder dat het als werk voelt.

…. Iemand die oprecht en eerlijk om kan gaan met wat zich aandient.

En als die Iemand, Niemand blijkt te zijn, dan is dat wat het leven presenteert, en is groei niet de bedoeling voor Noëlle makes sense in de vorm van natuurlijke verzorgingsproducten. Natuurlijk blijf ik wel beschikbaar voor de kring van vaste klanten die inmiddels zoveel waarde hechten aan hun zalfjes en oliën dat ik het niet kan maken om volledig te stoppen met de productie 😉 Zij weten mij te vinden.

20150426_073959

Veel liefs,

Noëlle

Geplaatst op Geef een reactie

De altijd verse lijn in verandering

kleinWist je dat de enige producten die altijd in het assortiment blijven de zalf voor je gezicht, de olie voor je lichaam, en de persoonlijke olie en zalf zijn? De meeste andere producten van Noëlle makes sense komen en gaan, en maken een continue verandering door.

Ik houd van creëeren, iets nieuws maken. Daarom bereid ik ook het liefst persoonlijke oliën en zalven, helemaal nieuw en vers, speciaal goed voor dat moment. Want het vorige moment was immers anders, en hoe kan ik nu iets maken wat goed is voor het verleden? De zalf voor je gezicht en olie voor je lichaam zijn echter de allereerste twee producten die ik ooit maakte, in eerste instantie voor mezelf, begin 2013. Het waren toen mijn collega’s, familie en vrienden, en weer hun vrienden die dit leuk en lekker vonden, en het van mij wilden kopen.

Mijn eerste klant was Bas. Op een ochtend begin 2013 had ik een heel sterke versie van mijn eerst bedachte lichaamsolie gemaakt en deze over mijn hele lichaam gesmeerd, om uit te testen hoe het werkte. Nadat ik het toilet had bezocht in de winkel, riepen er al gauw verschillende collega’s dat het er zo lekker rook, en of ik dat was. Blijkbaar was het contrast van de normale toiletgeur en de natuurlijke walm die ik achterliet erg aangenaam. Bas was het meest enthousiast van allemaal, en vroeg me of ik dat ook eens voor hem wilde maken. Me afvragend waar het dan in moest, kwam het in een zorgvuldig afgewassen oud tomatenpuree potje terecht. En hij wilde ervoor betalen… hoeveel dan? Geen idee? Ik moest hier enorm aan wennen. En zeker toen binnen een maand hier al meer mensen van wisten. Dit is nu de olie voor je lichaam (inmiddels zit het in flesjes 😉 ): https://noellemakessense.nl/prod…/olie-voor-je-lichaam-100ml/

IMG_20160509_130214Ook begon ik rond dezelfde tijd voor het eerst in mijn eigen zalfjes te roeren. Ik heb altijd een gevoelige huid gehad, en wat ik hier zelf maakte was een van de weinige zalven waar mijn huid niet knalrood van werd na het opsmeren. Ook had ik veel last van schraalheid, vooral in de winter en rondom mijn neus, de droge velletjes vlogen er letterlijk vanaf. Sindsdien heb ik daar nooit meer iets van gemerkt… Verder werkte het wel degelijk verzachtend, mijn huid werd er rustiger van. En natuurlijk hebben heel veel andere factoren in het leven daar ook invloed op, maar dit was zeker ondersteunend! Een product direct uit de natuur, zelfgemaakt, weinig ingrediënten, en het werkt! Wat wilde ik nog meer… Dat vonden blijkbaar meer mensen leuk, want binnen no-time had ik een vaste klantenkring, van wie de eerste mijn moeder was. Zij krijgt nu ieder jaar met haar verjaardag 4 potten zalf, daar doet ze dan mee tot haar volgende verjaardag.
https://noellemakessense.nl/product/zalf-voor-je-gezicht/

Deze zalf en olie waren in wezen een ‘persoonlijke olie’ en ‘persoonlijke zalf’. Ik heb ze op mijzelf samengesteld. Wat wilde ik graag bereiken, wat vind ik prettig, wat ruikt lekker? Veel onderzoek is er in eerste instantie geweest naar de verschillende essentiële oliën en hun werking. Maar langzamerhand ging ik voor mezelf iedere keer andere producten maken, vooral op basis van de geur en het gevoel wat ik daarbij kreeg. Minder op kennis wat het exact deed. Vaak was ik achteraf wel benieuwd natuurlijk…en bleek het te kloppen met wat ik nodig had op die momenten.

En toen kwam de vraag van Claartje. Zij vond de zalf wel lekker, maar wilde het eigenlijk iets zoeter en met nog wat specifiekere andere werking die voor exact haar huid prettig zijn. Zo maakte ik een nieuw product, precies zoals ik dat voor mezelf altijd doe, maar dan voor haar. Dat bleek heel eenvoudig! Omdat ik voor mezelf telkens andere oliën aan het maken was en gevoel kreeg voor de geuren en wat bij elkaar past, liet ik mensen weten een persoonlijke olie voor hen te kunnen bereiden. Ook dat ging net zo makkelijk. Daar werd ik blij van! En nog steeds.

IMG_20160512_153425Om het bovenstaande in ere te houden, blijven deze 4 producten dus altijd bestaan. Hoe de andere producten zijn ontstaan? Eigenlijk allemaal precies op dezelfde manier… Dat zijn ook allemaal persoonlijke producten, ontstaan door de vraag van anderen. ‘Heb je ook handcrème?’, ‘Heb je ook iets veganistisch, met sheabutter?’, ‘Heb je ook deodorant en luchtverfrisser voor op een festival?’, enzovoort. Dan maak ik gelijk een hele batch om daar meer mensen van mee te laten genieten. Na een tijdje is het op, en dan vormt zich vanzelf iets anders, naar gelang de vraag. Als je dus iets wilt hebben wat hier niet tussen staat, kun je dat altijd vragen!

Geplaatst op Geef een reactie

Zomerproducten in de aanbieding

IMG_20160606_141037Exclusief in de zomer en met beperkte oplage heb ik voor jullie speciale zalfjes en oliën gemaakt om jezelf goed en puur tegen de zon te beschermen. En in juni wordt het zelfs heel toegankelijk en aantrekkelijk.

Wist je dat reguliere zonnebrandcrème onder andere je hormoonhuishouding verstoort én het koraal vernietigd als je ergens zwemt met zonnebrand op (en koraal in de buurt)? Juist het ingrediënt oxybenzone, dat uv-straling tegenhoudt, is daar verantwoordelijk voor.

Daarom heb ik avocado-olie uit Frankrijk laten komen. Uit een prachtige boerderij die haar eigen producten teelt op vele hectares grond, en vele biologische certificaten heeft. Daar haal ik tegenwoordig ook mijn etherische oliën vandaan, zoals wortelzaad, die maar liefst een factor 40 bezit tegen de zon.

Avocado-olie heeft een beschermingsfactor van 15, perfect voor de huidige milde zonnestralen, of voor als je niet zo heel snel verbrandt. En anders gewoon wat vaker smeren, en je huid tegelijkertijd heel blij maken met alle vitamine A, D en E die avocado olie bevat, en het kalmerende en verjongende effect op de huid.

Een flesje van 50ml pure avocado-olie is in de maand juni maar €5,95. Met extra ingrediënten om de beschermingsfactor een boost te geven zoals wortelzaad en jojoba is dat €8,95.

Daarnaast heb ik de – inmiddels wat bekendere – zomerzalf, die ook een milde bescherming biedt. Hier heb ik nog maar 6 potjes van, dus wees er snel bij! Alleen deze zomer maar €19.

Zomerproducten