Babymassage

Babymassage is een mooie manier om een diepe verbinding met jouw kindje aan te gaan.
Daarnaast helpt het om allerlei klachtjes van het pasgeboren wondertje te verhelpen, en daarmee het leven voor jullie samen comfortabeler te maken.

”Noëlle bracht als persoon heel veel ontspanning en zachtheid mee in ons huis. Ze nam alle tijd en maakte van de massage een persoonlijke ervaring. Het ging niet om het doorlopen van massagetechnieken, maar om onze dochter geven wat ze nodig had. En dat heeft ze ontvangen. Na de massage lijkt ze in een diepere ontspanning te zijn gekomen.” – Cindy

Helende rustgevende aanraking

Met babymassage kun je heel wat verandering teweeg brengen. Het is een groot cadeau voor jou en je kindje wat je al vanaf kort na de geboorte uit kunt voeren. Massage, hetgeen niets anders is dan liefdevolle aanraking in een bepaalde structuur, is een primaire levensbehoefte voor deze jonge wezentjes. Het geeft een gevoel van geborgenheid, veiligheid.

Daarnaast voorkom je met babymassage veelvoorkomende ongemakken, en als ze er al zijn, worden deze vaak sterk verminderd of verdwijnen wanneer je de massages op regelmatige basis uitvoert. Hierbij kun je denken aan overmatig huilgedrag, schaarse slaap, darmkrampjes of overprikkeling. Daarnaast draagt het ook bij aan een goede motorische ontwikkeling, groei en spijsvertering.

”Het was een mooie ervaring om onze baby, Robin, door Noëlle te laten masseren. Al gauw bleek dat Noëlle heel fijngevoelig omgaat met zo’n klein en teer lichaampje. We konden haar hierin volledig vertrouwen. Als Robin iets niet wilde, werd het niet geforceerd. Hij leek het erg interessant en prettig te vinden en heeft het een halfuurtje uitgehouden. Zo’n massage was zeker voor herhaling vatbaar!” David

Directe fysieke effecten van massage zijn dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt, waardoor meer zuurstofrijk bloed door het lichaam stroomt, en organen zodoende beter gaan functioneren. Een logisch gevolg is dat ook het immuunsysteem en de spijsvertering vooruit gaan.

Tijdens massage wordt oxytocine aangemaakt, het zogenaamde gelukshormoon, dat zich uit in de vorm van levenslust. Dit ontstaat bij iedere vorm van contact en een goede, aandachtige aanraking.

”Noelle is enorm toegewijd als het om lichaams werk gaat… elke baby is een zeer kostbare diamant in haar handen. mooi.” Clyde

Babymassage aan huis

Voor een babymassage kan ik bij jou langskomen. We hebben dan van tevoren contact over voorbereidingen en gunstige tijden in verband met slaap en voeding.

”Aanrader! Deze dame weet waar ze mee bezig is en geeft hele fijne massages. Je kunt haar met een gerust hart ontvangen aan huis, zodat je kleintje kan genieten van een ontspannende massage en jij mee kunt kijken en het een en ander opsteekt.” Lisette

Zelf leren

Tijdens de massage kun je met mij meekijken, en indien gewenst kan ik je vervolgens ook begeleiden in het zelf leren masseren van jouw kindje. Dit kan in één sessie, of in een uitgebreide workshop.

Een uitgebreide workshop wordt verdeeld in 5 sessies van 1 tot 1,5 uur verspreid over 5-10 weken, zodat je tijd hebt om te oefenen, en al je vragen kunt stellen. Als we daarvoor kiezen, demonstreer ik de massages op een oefenpop, waardoor ik alle aandacht heb voor jou en je baby, om jullie te begeleiden in en naar een fijn samenspel van aanraking en plezier.

Ook is de workshop in een groep mogelijk, met maximaal 5 baby’s.

Mocht je andere wensen hebben, kan dit altijd in overleg.

”Terwijl het Noëlle was die onze dochter masseerde, voelde ik me als moeder heel erg verbonden en betrokken. Dat maakte het een extra speciale ervaring en geeft me zin zelf door te gaan met masseren. Dank je wel lieve Noëlle.” – Cindy

Opties & kosten

* Babymassage aan huis, 1 uur
* Babymassage zelf leren na babymassage aan huis, 1 – 1,5 uur
* Babymassageworkshop volledig, 5 keer 1 – 1,5 uur
* Babymassageworkshop polariteitsmassage, 1 keer 1 uur

Babymassages aan huis zijn bij mij altijd persoonlijk afgestemd en op basis van een kostendekkende €10 + vrijwillige bijdrage, zodat dit cadeau van geborgenheid en eigenwaarde voor iedere baby toegankelijk is.

Een sessies waarin je babymassage zelf leert, is het fijnst om te doen wanneer je de babymassage aan huis hebt ontvangen. De kosten zijn hierbij hetzelfde als bovengenoemd.

Een workshop van 5 sessies bedraagt €250, ongeacht het aantal deelnemers (maximaal 5). Als je deze workshop met meerdere mensen volgt, bijvoorbeeld uit je vriendenkring, kun je dit bedrag dus met elkaar delen. Het voordeel van een workshop met minder deelnemers, is dat er meer persoonlijke afstemming en aandacht is. Het voordeel in een groep is dat je van elkaar en elkaars baby kunt leren. Overleg is altijd mogelijk, je kunt hiervoor contact met mij opnemen.

Voorbereiding

* Zorg ervoor dat je kindje 30-45 minuten voor de massage is gevoed.
* Verwarm de ruimte tot 21-23 graden.
* Leg een handdoekje, washand en schone luier klaar.
* Zet een flesje olie met druppeldop naast je neer, of giet de olie in een schaaltje.
* Zet een rustig muziekje op.
* Doe alle sieraden af.
* Zorg voor een groot en stevig kussen waar je baby op kan liggen (bijvoorbeeld een aankleedkussen), en een kleiner kussentje je op kunt zitten of tegenaan kunt leunen.
* Het is fijn als je kindje op de dag van de massage nog weinig intense prikkels heeft gehad, en nog niet toe is aan zijn of haar slaapje.
* Controleer de contra-indicaties.

Contra indicaties

* Notenallergie (mbt amandelolie)
* Griep / RS virus
* Verhoging of koorts
* Eerste 48 uur na vaccinaties
* Hartklachten
* Hoge bloeddruk
* Ernstige vaatziekten
* Infectieziekten
* Open wond of huidirritaties
* Kanker
* Herstelperiode na operatie
* Antibiotica en ontstekingsremmers
* Heupafwijking

Indien je andere zaken bij je baby waarneemt die je in twijfel brengen of een babymassage in dit geval wel goed is, schroom dan niet om contact op te nemen voor overleg.

Geschiedenis van de zogeheten Shantala babymassage…

Shantala is de naam van een vrouw in India, die op straat in sloppenwijken baby’s masseerde. Zij was verlamd aan een zijde. Een Franse arts zag haar bezig, en hielp haar revalideren. Geïntrigeerd door haar vorm van massage bracht hij babymassage naar Europa. Dit was moeilijk te introduceren in het rationele westen, waar alles beargumenteerd moet worden. Dus werd hier nader bekeken wat bijvoorbeeld wel en niet veilig is voor pasgeboren mensjes, wat maakt dat er in het westen over het algemeen een zachtere benaderingswijze is.

”Fijn persoon en liefdevol in de omgang met baby’s” Juleh