Reguliere cosmetica & een eenvoudig alternatief

Ontlast jezelf van toxische stoffen, maak je lichaam schoon en gezond! Zo houd je meer energie over voor wat jij werkelijk belangrijk vind en graag wilt neerzetten in de wereld. Je helpt jezelf hierbij door het gebruik van verzorgingsproducten die op enkel natuurlijke basis zijn, zonder conserveringsmiddelen. Daarbij ondersteun je ook de aarde.

Wat is reguliere cosmetica?

Een voorbeeld van reguliere cosmetica is alle potjes die je bij de Kruidvat vindt, maar ook duurdere merken zoals L’Oreal. Er wordt veel moois beloofd, terwijl je intussen rustig de meest giftige stoffen op je huid smeert die soms op dieren zijn getest, en de aarde uitputten. Dit kun je blijven doen. Of je kunt je bewust worden van een methode die heilzamer is voor alles wat leeft op deze planeet, inclusief jou zelf. Door jezelf het beste te geven en het lichaam gezond te houden, wordt je een voertuig die op de meest sprankelende manier kan worden ingezet om tot een unieke expressie te komen.

Hoe herken je de cosmetica die je eigenlijk niet wilt?

Zie je ook op veel cosmetica verpakkingen een lijst met ingrediënten en toevoegingen staan waarvan je de naam amper uit kunt spreken? Laat staan dat het eetbaar is, en je het dus met een gerust hart op je huid kunt smeren. Zelfs veel merken met noemers als ‘biologisch’ en ‘natuurlijk’ gebruiken conserveringsmiddelen of gemanipuleerde toevoegingen. Vaak zijn dit middelen waar ons lichaam niets van begrijpt en niets aan heeft. Zo blijft het langer houdbaar en kan het een hele tijd in de winkel blijven staan. Veelal in een potje of flesje van kunststof, waarvan deeltjes worden geabsorbeerd door het product. Onze huid ‘eet’ als het ware wat wij erop smeren, aangezien dit ook in de bloedbaan terecht komt. Dus om te checken of jij je lichaam eer aan doet, kun je jezelf afvragen: smeer jij alleen op je huid wat je ook zou kunnen eten?

Het alternatief: Handgemaakte biologische verzorgingsproducten zonder conserveringsmiddelen

Fijne, pure producten!
De luchtverfrisser heeft een lekkere frisse geur
De gezichtszalf “liefde”, is heerlijk van geur en na het opbrengen voelt de huid meteen super zacht aan.
De badolie is heerlijk fris en kruidig…
Bedankt Noëlle! – Mieke

Bij handgemaakte producten kun je er op vertrouwen dat deze eerlijk, vers, en met liefde en aandacht zijn gemaakt. Door ervoor te zorgen dat ze biologisch zijn, maak je jezelf nog vrijer van toxische stoffen. En nog een belangrijk onderdeel dat bijna alle biologische cosmetica uit de winkel ontbreekt is: zonder conserveringsmiddelen.

Door verzorgingsproducten op oliebasis in plaats van waterbasis te maken, houden ze zichzelf langer goed. En Natuurlijke handcrèmedankzij het gebruik van verse etherische oliën zijn de producten van Noëlle Makes Sense van nature antibacterieel. Zo zijn ze ten minste een jaar houdbaar, en hoeven er geen conserveringsmiddelen toegevoegd te worden. Hierdoor kunnen ze bestaan uit een beperkt aantal ingrediënten die allemaal een toegevoegde waarde hebben.

Voor voeding voor je lichaam, en dus ook voor wat je op je huid aanbrengt, geldt de kracht van eenvoud. Hoe minder verschillende stoffen, hoe beter deze te verwerken zijn. Je lichaam is een product van de natuur, dus waarom zou je het niet iets van haar eigen natuurlijke soort geven?

Dit is heerlijke zalf! Ik heb een potje en je kunt hem heerlijk warm wrijven tussen je handen, voelt heel lekker op je gezicht. – Kirsten

Hier vind je meer informatie over de kracht van vers en handgemaakt.

Een overzicht van de handgemaakte biologische verzorgingsproducten, vind je hier.